Джудисти от 40 държави ще мерят сили в София

Джудисти от 40 държави ще мерят сили в София

Снимка: Столична община

София е домакин на Европейското първенство по джудо за мъже и жени. Спортното събитие ще се проведе от 29 април до 1 май в зала „Арена Армеец“. Официален гост на откриването беше кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

„Джудото е спорт, в който нашата страна има традиции, а успехите на българските спортисти не само ни радват, но и са пример за активен начин на живот за младите хора и децата в града. Българското домакинство се дължи на нашите талантливи спортисти, както и на работата и авторитета на Българската федерация  Джудо“, каза при откриването кметът Фандъкова.   

В Европейското първенство ще вземат участие 362 спортисти от 40 държави. Над 30 медалисти от големи състезания ще защитават своите титли в София. С най-големи отбори са Франция, Италия и Испания. България се представя със 17 състезатели. 

На откриването присъстваха още президентът на Световната джудо федерация Мариус Визер, президентът на Европейския джудо съюз Ото Кнайтингер и президентът на Българска федерация джудо Румен Стоилов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски с......

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват...

Прочети още keyboard_arrow_right