Екип на МОК идва в София, за да инспектира Витоша за младежки олимпийски игри

photo_library
  • Стефка Костадинова посети Томас Бах в Лозана

    Снимка: БОК

  • Стефка Костадинова посети Томас Бах в Лозана

    Снимка: БОК

Стефка Костадинова се срещна с президента Томас Бах заради кандидатурата на столицата

Президентът на МОК Томас Бах ще изпрати екип в София, който ще инспектира Витоша за домакинството на столицата за младежки олимпийски зимни игри, съобщиха от БОК. Бах бе посетен в Лозана от най-елитната българска делегация, водена от председателя на БОК Стефка Костадинова. На срещата те разговаряха за кандидатурата на София за домакинство на зимни олимпийски игри през 2024 година.

Разговорите бяха изцяло за желанието ни да приемем игрите. Томас Бах разясни, че МОК ще адаптира всеки град към условията, които трябва да изпълни за отговорната задача. Германският ръководител на международната централа ще изпрати екип, който ще се запознае с условията на София и Витоша като места, които могат да приемат толкова голям форум.

Правителството в лицето на премиера Бойко Борисов се ангажира, че ще направи всичко необходимо България да бъде сериозен кандидат за игрите. Дебютът на младежките зимни олимпийски игри беше през 2012 година в Инсбрук, домакин на зимната олимпиада през 1964 и 1976-а.

Следващите бяха дадени на норвежкия град Лилехамер, който пребори София за основните игри през 1994-а. Догодина зимната олимпиада за младежи е поверена на Лозана. София два пъти бе близо до домакинство на зимни игри, но загуби от Албервил (1992 г.) и Лилехамер (1994 г.).

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right