Експерти ще обследват Спортен комплекс „Червено знаме“ в София

Експерти ще обследват Спортен комплекс „Червено знаме“ в София

Снимка: Министерство на спорта

Центърът за научни изследвания и проектиране (ЦНИП) към Университета по архитектура, строителство и геодезия - София ще извърши конструктивно обследване на сградния фонд в Спортен комплекс „Червено знаме“ в столицата, съобщават от Министерството на спорта.

Обектът е с площ от 32 827 кв.м, а конструктивното обследване има за цел по щадящ начин да определи здравината на бетона с последващ лабораторен анализ.

„За тази цел е необходимо да се вземат ядки от носещи конструктивни елементи на спортната зала“, уточняват от спортното министерство.

Днес водещи специалисти от ЦНИП започнаха работа по вземане на проби със специализирана диамантено-пробивна машина. Предварително чрез скенер се определя мястото на съществуващата армировка, за да може същата да не бъде засегната.

Въз основа на получените лабораторни резултати ще бъдат изготвени анализи, които ще отразят налични дефекти. След това ще се опишат причините за тяхното възникване и ще се определи необходимостта от усилването им.

Докладът от конструктивното обследване ще съдържа методи и детайли за възстановяване на конструктивните елементи и ще послужи на проектантския екип за изготвяне на технически проект за възстановяване на нормална и безопасна експлоатация на спортния комплекс.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стилияна Николова със злато на топка и сребро на обръч на СК в Со......

Златен и сребърен медал спечели грацията Стилияна Николова на Световната купа в София. Талантливата гимнастичка бе ...

Прочети още keyboard_arrow_right