Елитът на художествената гимнастика се събира на Световната купа в София

Елитът на художествената гимнастика се събира на Световната купа в София

Снимка: БФХГ

Световният елит на художествената гимнастика ще блести с пълна сила на турнира от Световната купа в София от 26 до 28 март т. г.  В столицата на подиума излизат гимнастички от най-силните държави в този спорт. Очакванията са конкуренцията да е като на световно първенство.

Световната купа в София е първото голямо състезание за грациите  откакто е започнала пандемията от СOVID-19 и след Европейското в Киев 2020. И въпреки това в България пристигат и гимнастички от Япония, Австралия, Китай, Русия, Испания, Гърция, Италия, Беларус, Украйна, Турция, Азербайджан. 

Очакванията за медали и титли за страната ни са насочени към Боряна Калейн и Катрин Тасева, разбира се  и към националния ансамбъл жени. Сред конкурентките при ансамблите националният ансамбъл на Русия ще пропусне София и се очаква на подиума да излязат момичетата на Санкт Петербург. В индивидуалния турнир за първи път при жените ще играе талантливата Анастасия Симакова, Русия.

В София пристига и италианката Милена Балдасари, която е възпитаничка на треньорката Жулиета Кантелупи, внучка на легендарната Жулиета Шишманова. В родината си треньорката Марияна Василева ще доведе възпитаничките си от Азербайджан Арзу Халилова и Нармина Самадова. Блясъкът на Световната купа се допълва и от гимнастички от Украйна.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right