Елитни родни спортисти сред участниците във "Витоша летен фест" (СНИМКИ)

photo_library
  • Елитни родни спортисти сред участниците във "Витоша летен фест"

    Снимка: "София- Европейска столица на спорта"

  • Елитни родни спортисти сред участниците във "Витоша летен фест"

    Снимка: "София- Европейска столица на спорта"

Доказани и обичани имена от българския спорт ще участват в състезанията от програмата на "Витоша летен фест" тази неделя. Проявата се прави за шеста година от  „София – европейска столица на спорта“ и Столична община пред хижа Момина скала.
 
При бегачите ще участват Маринела Нинева - вицешампионка от маратона в Белград и Елена Димитрова – и двете от Локомотив Дряново. До тях ще застане и Милица Мирчева – единствената българка на олимпийския маратон в Рио 2016 и национална рекордьорка на полумаратон.  В планинското бягане по 14-километровия маршрут  „Кумата“ ще тества силите си и неостаряващата Милка Михайлова – шампионка на Софийския маратон с рекордните 7 победи, както и друга известна наша състезателка в тези дисциплини – Снежана Стефанова, съпруга на един от най-добрите ни маратонци Петко Стефанов.
 
При мъжете респектират Шабан Мустафа, който вече има победа в едно от първите издания на Витоша летен фест. Записани са още Йоло Николов – балкански вицешампион и държавен първенец по крос за 2019 г., Петко Стефанов – рекордьор по титли на софийския маратон при мъжете със 7 победи, Деян Атанасов и др. 
 
При велосипедистите по 20-километровото трасе с име „Копитото“ ще стартира един от най-добрите в планинското колоездене Александър Алексиев, който миналата година стана първият в историята обиколил 100-те км около Витоша под 4 ч. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right