Емил и Нейков и Лазар Пенев с титли от Европейското първенство в Крушовице

Емил и Нейков и Лазар Пенев с титли от Европейското първенство в Крушовице

Снимка: Фейсбук

Министърът на спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до шампионите на Стария контитент

Още две титли от Европейско първенство по гребане донесоха на България Емил Нейков и Лазар Пенев от шампионата  за младежи до 23 години в Крушвице, Полша. Емил Нейков спечели европейската титла на скиф по безапелационен начин. Той финишира с време 6:52.23 мин., като изпревари с повече от 2 секунди своите конкуренти.

Пенев се спечели златото в дисциплината скиф лека категория с 7:02.13 мин. Българският скифьор натрупа сериозна преднина по дистанцията и успя да изпревари с над две секунди Ларс Бенске (Норвегия), който финишира на втората позиция. Трети се нареди Никита Мор (Германия).

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителни адреси до европейските шампиони.

"Приемете искрените ми поздравления за европейската титла, която спечелихте и по този начин продължавате семейната традиция да носите медали за България от големи първенства. Този успех е плод както на вашата усилена подготовка, така и на мъдрите съвети, които получавате от вашия треньор Румяна Нейкова. Благодаря Ви, че за пореден път защитихте достойно името на България, както направихте и на Световното първенство за младежи до 23 години по-рано през годината.
Пожелавам Ви да постигнете всяка своя цел и да продължите да радвате българската спортна общественост", написа министър Андрей Кузманов до златния медалист.

"Пожелавам Ви да продължавате да носите огромна радост за българското гребане, което има нужда от подобни победи. Българската спортна общественост изпитва огромно уважение към постигнатите резултати", се казва още в поздравителния адрес на министъра на младежта и спорта.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right