Емоции, медали и шампиони на традиционните плувни турнири на ДЮШ в София (СНИМКИ)

photo_library
  • Емоции, медали и шампиони на традиционните плувни турнири на ДЮИ в София

    Снимка: Столица.bg

  • Емоции, медали и шампиони на традиционните плувни турнири на ДЮИ в София

    Снимка: Столица.bg

  • Емоции, медали и шампиони на традиционните плувни турнири на ДЮИ в София

    Снимка: Столица.bg

Два плувни турнира на Детско-юношеската школа (ДЮШ) на Столична община събраха стотици ученици от I  до IV в басейните на Дружба, Младост и Надежда. Много емоции, радост, медали и шампиони заредиха с надежди и енергия децата, родители и треньори.

Вчера и днес се проведе 14-ото издание на традицонния плувен турнир за децата от ДЮШ в Дружба и Младост. Заради пандемията децата бяха разделени в 4 възрасти и в два дни.

Вълненията, радостта и коментарите бяха много, тъй като състезанията съвпадат с Европейското първенство по плуване, където Антъни Иванов е на финал 200 м бътерфлай и с нов национален рекорд. 

Дисциплините за малките бяха само в стиловете кроул и гръб по 25 метра и щафета 4 по 25 м. Четвъртокласниците плуваха по 50 метра от гръб, бруст и кроул. Най-емоционални бяха щафетите, а победител на турнира в Младост станаха възпитаниците от школата в 145 училище в Младост.

В "Надежда" пък начинаещите плувци стартираха  ипремериха сили в традиционния Великденски турнир.

Доволни сме, в състезанията участваха много деца и всички те се увличат по магията на синия спорт. Работим усилено, защото много родители искат децата им да спортуват. Треньорите в ДЮШ поставят основата и тя е стъпало към големия, професионалния спорт. Обхващаме децата от най-ранна детска възраст и а най-добрите и талантливи ги насочваме към клубовете. За съжаления миналата година заради пандемията тези турнири не се проведоха, но вчера и днес виждам колко много енергия и желание за победа имат децата ни", коментира пред Столица.bg директорът на ДЮШ Соня Христова.

Детско-юношеската школа на Столична община е единствената структура за безплатен масов спорт в София и дейността се финансира от Московска 33.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right