Евгени Иванов: "Звезди на бъдещето" дава на децата ни по-глобален допир до волейбола

Евгени Иванов: "Звезди на бъдещето" дава на децата ни по-глобален допир до

Снимка: БФВ

Дългогодишният български национал Евгени Иванов, който е и настоящ председател на Комисия по детско-юношески волейбол към БФВ, обяви турнира"Звезди на бъдещето" в София за изключително важно събитие за развитието на българските таланти и генерално на българския волейбол. 

Организирането на международен турнир на подобно ниво е изключително важно, защото това е най-лесният начин да се направи съпоставка с техните връстници от едни от най-силните първенства в Европа. Още повече, че с участието в такива турнири волейболистите трупат опит, който тепърва ще им бъде от полза - когато пораснат и започнат да участват в официални международни турнири.

Само адмирации за волейболен клуб "Левски София" за инициативата, за организирането на турнира "Звезди на бъдещето" - при това с отбори от такива силни волейболни нации, и стремежа да го превърнат в добра традиция, спомагаща за развитието на българския волейбол, заяви Евгени Иванов.

Турнирът „Звезди на бъдещето“ е организиран от волейболен клуб „Левски София“ и ще се проведе с подкрепата на Българската федерация по волейбол. В надпреварата ще се включат общо 12 отбора - за момчета и момичета до 15 години.

Участници при момчетата са "Волей Тревизо" (Италия), "Цървена звезда" (Сърбия), "Москва" (Русия), а освен домакините от "Левски София" от българска страна са поканени още Волейболна академия "Стойчев - Казийски" и "Виктория Волей".

Участници при момичетата са "Цървена звезда" (Сърбия), "Ника" (Русия) - водеща волейболна школа в Москва, а от българска страна ще участват домакините от "Левски София", "Марица" (Пловдив), ЦПВК и ЦСКА.

За тази възрастова група е рано да имат официални международни прояви, а сега получават огромен шанс. Първо - срещата с връстници от тези сериозни нации ще е от голяма полза за българските деца. По този начин те ще имат малко по-глобален допир до волейбола.

Второ - всички специалисти, които ще наблюдават отстрани, ще могат да видят във възможно най-конкурентна среда плюсовете и минусите в работата за развитие на българските таланти, като ги сравняваме с децата от другите държави.

Примерно с талантите от Сърбия, която можем да сравняваме реално с нас не само като волейболни традиции, но и като страна, като човешки ресурс, като икономически ресурс. От друга страна - Русия и Италия са едни от най-силните шампионати. Предполага се, че там се работи най-добре с децата, така че ще видим на какво ниво сме и съпоставени с тях, каза още Евгени Иванов.

Той знае отлично ролята на подобни инициативи за израстването. Извървял е пътя от детско-юношеския до волейбола на световно ниво. Евгени Иванов е световен шампион за младежи. Част е от единствения български отбор - световен шампион. Първенец от шампионата на планетата по волейбол за младежи от 1991 г. в Кайро. Бронзов медалист на Световното първенство за мъже през 2006 г. и на Световната купа през 2007 г. Двукратен участник на Олимпийски игри - с пето място от игрите в Пекин през 2008 г.

"Първият международен турнир, на който аз участвах, беше с ЦСКА. Бях малък. Играхме в Рига, която все още беше част от Съветския съюз. С днешна дата нямам спомен как сме играли, нямам спомен какви са били резултатите, но няма как да забравя едно - бях супер въодушевен от участието си на международна проява.

Турнирът е сходен с този, на който сега деца от български клубове ще имат възможност да участват. Смея да твърдя, че дори на емоционално ниво международният турнир в София е изключително полезен за българските деца, защото ще им остави много приятни спомени", каза още Евгени Иванов.

Първото издание на турнира "Звезди на бъдещето" се провежда от 18 до 20 декември в спортна зала „Левски София“, а входът за зрители е свободен. Всички желаещи да наблюдават мачовете между талантите от клубове от страни с изключителни традиции във волейбола – България, Италия, Русия и Сърбия, ще бъдат допускани в залата със „зелен сертификат“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right