Европа оцени високо "София - европейска столица на спорта"

София, комисия, Европа

Снимка: "София - европейска столица на спорта"

Презентация и кратко видео за дейността, значението и перспективите на „София – европейска столица на спорта“ направи медийният координатор Тодор Шабански пред комисия, съставена от представители на Управителния и на Консултативния съвет на Разширеното частично споразумение за спорта (РЧСС) към Съвета на Европа (Комисията) за оценяване на прилагането на Европейската спортна харта в България. Гостите посрещна Анатоли Илиев – организационен секретар на „София – европейска столица на спорта“ и член на Управителния борд на ACES EUROPE.

Членовете на оценяващата комисия изразиха задоволство от свършената работа, като част от въпросите в последвалата дискусия бяха около ефекта и дългосрочните ползи на проекта. В тази връзка им бе представено изследването на НСА за ползите и промените в нагласите на хората в отношението към спорта и активния начин на живот.

Висока оценка бе дадена на завършилата наскоро проява София Ърбан зона спорт, събрала в мултинационално мултиспортно събитие представители на 12 държави с близо 1000 участници, 337 от тях от чужбина.
Оценителите от Съвета на Европа проявиха голям интерес към предстоящия тази неделя софийски маратон с подробности около участниците, новия маршрут и рекорден награден фонд.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Левски“ празнува 106 години от създаването си...

Още през нощта привържениците на „Левски“ започнаха с отбелязването на рождения ден на клуба, съобщава БТВ. ...

Прочети още keyboard_arrow_right