Европейска купа по катерене събира 270 спортисти в София

елитни катерачи

Снимка: "София- Европейска столица на спорта"

Турнирът за европейската купа по спортно катерене за юноши и девойки събира 270 елитни катерачи в София през уикенда. Най-добрите родни състезатели ще премерят сили с представителите на 26 държави, а надпреварата в дисциплината "боулдър" е част от инициативата "София- европейска столица на спорта". Проявата се организира с помощта на Столична община, "София- европейска столица на спорта", Министерството на младежта и спорта.

Българската федерация по катерене и алпинизъм записа много сериозни постижения, включително и на олимпийските младежки игри в Буенос Айрес миналата година, каза пред журналисти Петко Тотев, председател на Управителния съвет на федерацията. 

Изпълнителният секретар на федерацията Дора Маринова поясни, че това е трети последен кръг за европейската купа в тази дисциплина и заради това интересът е огромен. Квалификациите са в събота, а в неделя от 10 часа започват финалите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right