Федерацията по щанги докосна столични ученици до големия спорт

photo_library
  • Федерацията по щанги докосна столични ученици до големия спорт

    Снимка: БФВТ

  • Федерацията по щанги докосна столични ученици до големия спорт

    Снимка: БФВТ

Възпитаници на столичното СУ „Акад. "Емилиян Станев" се докоснаха до постиженията на големия спорт, благодарение на инициатива, организирана от Българската федерация по вдигане на тежести. Събитието е свързано с традиционната кампания, посветена на Седмицата на бащата, съобщава от БФВТ.

Децата имаха възможност да видят "Златната обувка" на покойния Антонио Кръстев, който заслужи отличието през 1987 година. Ценният трофей е раздаван от световен концерн за най-добър щангист в света. "Златната обувка" от няколко години е у нас, след като беше дарена от жената до Кръстев, с която той живееше в САЩ, а БФВТ направи всичко възможно тя да не се загуби и да бъде запазена за поколенията.

Учениците видяха също така и шампионската купа, която България заслужи на последното Европейско първенство за мъже и жени в Тирана. В Албания родните тежкоатлети спечелиха пет от общо десетте златни медала при мъжете.

"Почувствахме горди от постиженията на българските спортисти във вдигането на тежести. А купите, медалите и "Златната обувка" бяха истинско вдъхновение за всички нас", каза Офелия Камберова, класна на втори „г“ клас.

С тази инициатива БФВТ цели да популяризира спорта сред подрастващите.

Кампанията води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около идеята да насочат вниманието върху ролята на бащината фигура в развитието и възпитанието на децата.

"Да бъдеш Баща" е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right