Финалисти от европейски първенства ще плуват на Talent Cup в София

Финалисти от европейски първенства ще плуват на Talent Cup в София

Снимка: Делян Господинов, bgswim.com

Отборната купа на турнира ще носи името на Йорданка Пенина

Финалисти на европейски първенства по плуване ще стартират на международния турнир Talent Cup в София, съобщи bgswim.com. Състезанието е на столичния 50-метров покрит басейн "Диана" от 2 до 4 октомври т. г. в спортния комплекс "Дианабад".

Организатор и домакин на седмото издание на турнира е столичният Спортен клуб по плувни спортове (СКПС) "Витоша", а заслугата е на Георги Чобанов. Вече са заяви над 400 плувци от 28 клуба.

В София пристиган някои от най-добрите млади плувци на Сърбия – от клубовете "Дуботица и "11 април". Сред състезателите на западната ни съседка са някои от финалистите на европейски първенства, съобщи Георги Чобанов, организаторът, президент и старши треньор на СКПС "Витоша".

Турнирът е за общо пет възрастови групи, като най-голямата е юноши и девойки старша. 

Отборната купа на Talent Cup ще носи името на трагично загиналата треньорка и емблематична българска плувкиня Йорданка Пенина, която бе треньор във велинградския ПК "Белмекен", обяви Георги Чобанов.

„Познавам Йорданка Пенина, която посвети живота си на плуването. Познаваме се още от детските си години в Сандански, когато се занимавах със скокове във вода под ръководството на Виолета Михайлова. Имам много добри впечатления, приятелски чувства. Винаги ме е подкрепяла, чувахме се редовно и обсъждахме различни поректи. Затова тази година реших да учредя купа в нейна памет. Мисля, че съм длъжен да направя този жест", убеден е Георги Чобанов.

Той обясни, че е получил разрешение от децата й и купа на енйното име ги е зарадвала. "Така го уситх, така го направих. За мен тя си остава прекрасен човек", казва Чобанов. Турнирът Talent Cup трябваше да се проведе през пролетта, но заради извънредното положение за COVID-19 бе отложен.

 

коят

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right