Футболни фенове отидоха в "Пирогов", за да подкрепят пострадалите сръбски деца и родителите им (СНИМКИ)

photo_library
  • Футболни фенове отидоха в "Пирогов", за да подкрепят пострадалите сръбски д

    Снимка: Столица.bg

  • Футболни фенове отидоха в "Пирогов", за да подкрепят пострадалите сръбски д

    Снимка: Столица.bg

Децата са в реанимация, на едното е направена операция за стабилизиране на счупвания на таза, каза директорът д-р Димитров

Привърженици на футболните ЦСКА и Партизан Белград днес са били в "Пирогов", за да подкрепят пострадалите деца при катастрофата на магистрала "Тракия" и техните родители. Феновете от Сектор Г заедно с представители на феновете на Партизан Белград (Гробарите) се интересували от какво имат нужда децата и родителите им и да помогнат с каквото е необходимо.

Те предадоха поздравления на децата и пожелаха бързо възстановяване. От Сектор Г отказаха коментар и заявиха, че хората трябва да се подкрепят в трудни моменти. "Молим се за всички деца да оздравеят и да се възстановят по-бързо", лаконични бяха от Сектор Г.
Две от децата, които бяха в най-тежко състояние при катастрофата на автобуса, 14 август т. г., неделя вечерта, бяха транспортирани от Стара Загора в София в детската клиника на "Пирогов". Днес и двете дечица са оперирани и са в реанимация. На едното е направена тежка операция за стабилизиране на счупвания на таза. На другото лекарите са извършили мекотъканна интервенция.

"В тежко, но стабилно състояние са децата и са без непосредствена опасност за живота към момента. Нощта е преминала спокойно", каза директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

Д-р Димитров посочи още, че вчера проведе среща с временно управляващия посолството на Република Сърбия Славица Панич, родителите на едното момче и брата и сестрата на другото. По време на нея директорът и лекуващите лекари на децата запознаха точно какво е състоянието на момчета.
Д-р Димитров каза, че болницата е в постоянна връзка с Министерството на здравеопазването и министър Меджидиев, откъдето информират колегите си в Сърбия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right