Главният архитект на София: В НАГ няма внесен проект за ст. Българска армия, трябва да се съгласува с НИНКН

Главният архитект на София: В НАГ няма внесен проект за ст. Българска армия

Снимка: Столица.bg

Спортният министър Василев обеща да е мост между Столична община и ЦСКА

Няма внесен проект за ст. "Българска армия" в Направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община за ремонт на спортното съоръжение. Това заяви днес главният архитект на София Здравко Здравков при представяне на идейния проект на парк в Люлин 6.

"Издал съм виза за реконструкция на ст. "Българска армия" още през 2019 г. До момента съм провел само среща с проектантите, изпращани от страна на ПФК ЦСКА София. Все още в НАГ няма внесен проект на стадиона, който трябва да се съгласува с Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) и с проектанта на ПУП-а. Ако има воля от страна на клуба, нека внесат проекта да го разгледаме технически за това което отговаря на параметрите и издадената виза за реконструкция. Но до настоящия момент има само коментари и все още не сме видяли нищо друго. Имаме среща в ММС и очакваме от тяхна страна, на клуба, конкретни действия за внасяне на проектна документация за стадиона", заяви арх. Здравков.

Спортинят министър Радостин Василев вчера заяви, че бъде мост между Столична община и ПФК ЦСКА София за изграждането на нов стадион, защото не трябва да се използва възможността с частни инвестиции да се построи модерен стадион на държавен имот.

От всичките усилия на Василев "армейците" да имат нов, модерен и съвременен стадион, което е похвално, не става ясно кога футболният клуб ще си платят задълженията за ползването на държавни имоти и колко дължат от неплащани наеми?

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right