„Голям Сечко Рън“ в планините около София

-

Снимка: Facebook, Run BG

 
В гр. Бухово предстои поредното издание на „Голям Сечко Рън“, който е част от януарския етап на веригата от състезания по бягане Run BG Trail Series. Съвсем близо до столицата, само на 19 км. в подножието на вр. Мургаш, любителите на бягането ще могат да се включат в едно станало традиционно вече януарско състезание.

Концепцията, която организаторите са избрали, е да провеждат всеки месец по едно състезание в планините около София, раказа пред БНР Илиян Лазаров. Състезанието слага началото на зимната бегаческа трилогия – Golyam Sechko Run, Malak Sechko Run и Baba Marta Run.

Състезанието се провежда в три дистанции, като късата е 6 км., средната е 10 км., а най-дългата е 15 км. Възрастовият диапазон на участниците е широк - през годините са бягали деца на 5-годишна възраст, както и хора над 70 години. Организаторът на събитието уточни, че е добре бегачите да се запишат предварително, но има възможност и за записване на място.

"Имаме точкова система и във всяко състезание определяме кои са най-успешните бегачи - десетте най-добри мъже и десетте най-добри жени" поясни Илиян Лазаров.

По думите му към момента около 100 бегачи са пуснали предварителна заявка за участие в събитието. „Голяма Сечко Рън“ ще започне в 11.00 часа на 15 януари 2023 г. в гр. Бухово. Старта ще бъде даден в близост до мотопистата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right