Григор Димитров няма да играе на Sofia Open 2020

Григор Димитров няма да играе на Sofia Open 2020

Снимка: Sofia Open 2020

Трима българи в основната схема на тенис турнира в София

Първата ракета на България Григор Димитров няма да участва на Sofia Open 2020, съобщиха организаторите. В навечерието на турнира те са уведомени от екипа на тенисиста, че няма да играе в София. Хасковлията бил с контузия и няма да се възползва от запазената за него „уайлд кард“.

Изразяваме нашето съжаление за отсъствието на най-добрия български тенисист и му желаем бързо възстановяване, коментират от щаба на организаторите. В основната схема на сингъл на турнира от сериите АТП 250 влизат трима български тенисисти. Общо шестима наши състезатели излизат на корта в зала Арена Армеец.

Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев ще участват с "уайлд кард" в основната схема на петото издание на турнира в София от 7 до 14 ноември. Благодарение на домакинството на България най-добрите български ракети имат шанса да се включват директно в надпреварата със звездите от световния тенис елит.

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще играе за пети път с "уайлд кард" в Sofia Open. В началото на годината 27-годишният пловдивчанин стана рекордьор на страната по победи за "Купа Дейвис", а сега ще преследва и първата си победа в турнир от сериите АТП 250.

Александър Лазаров впечатли българската публика преди година, когато преодоля квалификациите с победи над поставените Лукаш Лацко и Лука Вани, за да стигне до мач в основната схема срещу един от детските си идоли Фернандо Вердаско. Това ще е пета изява и за 22-годишния Лазаров на АТП турнира в София и общо трето участие в основната схема след „уайлд кард” през 2017-а и минаване през пресявките през 2019-а.

19-годишният Адриан Андреев има шанса за трета година да играе в основната схема, след като през 2017 г., едва 15-годишен, участва в квалификациите в София. През 2018-а Андреев стана първият играч, роден през този век, изиграл мач в основната схема на турнир от календара на АТП, благодарение на Българската федерация по тенис и организаторите на Sofia Open.

Четвърти българин ще участва в надпреварата на сингъл, след като Габриел Донев получи "уалйд кард" за квалификациите. С покана в квалификациите в София ще участва и един от големите таланти на бъдещето на Чехия Йонас Форейтек, носител на две титли от "Големият шлем" от 2019 г. при юношите - на сингъл на "Уимбълдън" и на двойки на US Open.

България получава две "уайлд кард" и за турнира по двойки на Sofia Open 2020. Димитър Кузманов ще си партнира с Александър Донски, а Александър Лазаров – с Васил Младенов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right