Григор Димитров преди Sofia Open 2022: В София беше един от тези най-специални моменти

Григор Димитров преди Sofia Open 2022:  В София беше един от тези най-специ

Снимка: Sofia Open 2022

Няма значение срещу кого ще играя, побеждавал съм всички, казва хасковлията

Няма по-хубаво от това да играеш на родна земя.  Имам страхотни спомени и се радвам, че съм тук. Често, когато пътувам, гледам мои мачове и специални моменти. Именно в София беше един от тези най-специални моменти. Винаги имам това специално чувство, не само заради публиката, но и заради България.

Това каза на пресконференция Григор Димитров пред старта на тенис турнира Sofia Open 2022, цитиран от БНР.

Тенисистът призна, че е развълнуван и очаква с нетърпение отново да играе пред българска публика на турнира по тенис през идната седмица в столичната зала "Арена Армеец".

Димитров се завърна в София, след като спечели най-голямият у нас тенис турнир от серията АТП 250 при дебютното си и единствено участие досега през 2017 година. Тогава след победата си на финала целуна централния корт пред екзалтираната публика в Арена Армеец.

Хасковлията не крие очакванията си за мощна подкрепа от родната публика.

"Винаги и навсякъде, когато имам българска подкрепа, се чувствам добре. Затова изцяло искам да се насладя на играта, на публиката, на централния корт", каза Димитров.

Димитров не е притеснен от силната конкуренция в турнира. Водач в основната схема е шампионът от предишните два сезона Яник Синер (Италия), 11-и в световната ранглиста. Сред участниците са и 14-ият в класацията на АТП с титла от сериите "Мастърс" през този сезон Пабло Кареньо Буста (Испания), както и младите надежди Холгер Руне (Дания) и Лоренцо Музети (Италия),

"Естествено целта ми е да играя следващата неделя (когато е финалната среща). Но мисля мач за мач. Няма значение срещу кого ще играя. Не се страхувам от никого. Побеждавал съм всички", сподели хасковлията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right