Излезе специалният брой на „Плуване & Водна топка“ за българските царе на кроула

Излезе специалният брой на „Плуване & Водна топка“ за българските царе на к

Снимка: Фейсбук, Плуване и Водна топка

Броят, посветен на царете на кроуловия спринт, е с историческа стойност, защото в него са събрани 15-те рекордьори в кралската дисциплина - 100 м св. стил на голям басейн

От печат излезе днес уникален брой - специалното издание, на списание „Плуване & Водна топка“. Брой № 41 е исторически, защото е посветен на царете на кроуловия спринт в България. Това са 15-те рекордьори в кралската дисциплина - 100 метра свободен стил на 50-метров басейн.

Броят, който подхваща 14-а година на списание „Плуване & Водна топка“, е направен с уважение и респект към историята и големите личности от Кирил Блажев до Йосиф Миладинов. 15 са общо българите, подобрявали стандарта на 100 м кроул, смъквайки го от 1,19,4 мин. до 48,83 сек.

Ще прочетете какви личности са Макс Станишев, Емануил Атанасов, Атанас Гинчев-Буби, Христофор Панайотов, Боян Илиев, Иван Иконописов, Валентин Попов. Юлиян Русев, Людмил Стоев, Юлиян Василев, Стефан Георгиев, Александър Николов.

А сред плеядата от великани на българския спринтов кроул Цветан Голомеев е безспорният цар на кралската дисциплина. Исполинът от Велинград е лицето на корицата. На него са посветени 5 страници и още две на треньора му Антон Митров - дизайнерът на шампиони.

Списанието може да се намери на басейн "Спартак" в София, където през уикенда ще се проведе  държавното отборно първенство по плуване на 50-метров басейн.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right