Къде да заведем децата през уикенда: На безплатен открит урок по тенис в Националния център в Борисовата градина

Къде да заведем децата през уикенда: На безплатен открит урок по тенис в На

Снимка: БФТ

От тенис-комплексът организират лагери за деца от 5 до 15 години, тренировките се провеждат от квалифицирани специалисти

Ден на отворените врати в събота, 19 юни т. г., организира Българският национален тенис център (БНТЦ), тенис комплекса до зала "София". От 11:00 до 16:00 ч. квалифицирани треньори ще покажат магията на тениса и ще обучават напълно безплатно всички желаещи деца на възраст между 5 и 15 години.

Всички необходими пособия за обучението се осигуряват от домакините, достатъчно е децата да имат желание и да се със спортен екип. Инициатива дава чудесна възможност на подрастващите да направят своите първи стъпки в красивата игра. Кандидат шампионите ще се почувстват като Григор Димитров, защото ще играят и на Централния корт в комплекса в Борисовата градина.

С иницативата "Отворени врати" Националният тенис център в борисовата градина дава началото и на традиционните детски тенис лагери, които ще се провеждат през цялата лятна ваканция.

Ежедневните лагери ще включват не само обучения по тенис, а и занимания по други спортове, както и извънспортни дейности – изучаване на чужди езици, рисуване, фотография, занимателни игри.

Целодневни и полудневни лагери вече стартираха от 1 юни 2021 г. Те са предназначени за деца от 5- до 15-годишна възраст и продължават до края на лятната ваканция. Те включват основно обучение по тенис, но също така и занимания по други спортове и извънспортни занимания.

Децата ще бъдат всеки ден от 9:30 ч. до 16:30 ч. на територията на БНТЦ, който им предоставя изключителна възможност да прекарат ваканцията на едно наистина уникално място – в горска среда сред вековни дървета. Така те ще спортуват сред природата, далеч от шума на колите и същевременно в центъра на големия град.

Заниманията по тенис са минимум по три часа на ден (в интервала 10-12 ч. и 14-16 ч.) и се провеждат от квалифицирани треньори. Децата ще бъдат разделени, според техните възможности и възраст, в различни групи, така че да напредват възможно най-бързо – за начинаещите особено важни са първите стъпки, докато редовните участници в нашите лагери ще имат възможност да доразвият своите умения.

Не по-малко интересни са и часовете по други видове спорт – лека атлетика, тенис на маса, бадминтон, игри с топка и т.н. За провеждането на заниманията са ангажирани треньорите на тенис центъра.

Освен че ще спортуват, по време на лагера децата имат възможност да посещават два пъти седмично часовете по езиково обучение, рисуване, фотография и занимателни игри. Редовни гости на лагерите ще бъдат и известни личности от публичното пространство, които ще споделят с децата своето отношение към тениса и техните професионални задължения.

Наред с тениса и игрите организаторите осигуряват и вкусен обяд, срещу допълнително заплащане, и почивка от 12 до 13 ч. След края на първата седмица всички деца получават диплом за участие в лагера. За повече информация родителите могат да я получат на тел. 0887 500 540.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right