Класни атлети от чужбина стартират на Wizz Air София маратон

Класни атлети от чужбина стартират на  Wizz Air София маратон

Снимка: "София- Европейска столица на спорта"

Класни атлети от различни страни ще участват в Wizz Air София маратон на 11 октомври. В условията на пандемия българската столица е една от малкото, които успяха да запазят това емблематично за града събитие, което тази есен се радва на огромен интерес от елитни бегачи.
 
На маратона в София ще бъдат видени състезатели с впечатляващи резултати. При жените се открояват атлетки от Япония, Кения и Украйна с лични рекорди 2.27-2.30 ч., а при мъжете е кениецът Дънкан Коеч - с върхово постижение 2.04 часа. "Досега имаме записани над 300 чужденци, заявките са още отворени. Можете да се запишете и в рейсофиса, който ще заработи от следващия четвъртък в Княжеската градина до Орлов мост, но много по-удобно е да направите това онлайн,“ обяви Даниел Дуков, спортен директор на софийския маратон.
 
Организатори на събитието са Столична Община, Министерство на младежта и спорта, БОК, БФЛА и Асоциация „Спорт в свободното време“.
 
"Софийският маратон е едно от емблематичните спортни събития за града ни и заради това Столична община прави всичко възможно той да се състои в сложната здравна обстановка тази година. Това е причината тази година да няма масов старт на кратката дистанция, а само на състезателните 10 км, 21 км и класическите 42.195 км. На 11-и октомври участие ще вземат близо 2400 състезатели от трите дисциплини. От миналата година маратонът е с ново, по-удобно за участниците, трасе, а маршрутът преминава през знакови за града ни места и сгради. Стартът и финалът отново са на площад „Александър Батенберг". Промени в движението заради маратона ще има и заради това отново апелираме софиянци за разбиране и толерантност. От 20.00 часа на 10-и октомври се забранява влизането на превозни средства между улица „Г.С.Раковски" и площад „Александър Батенберг". От 8.00 на 11-и октомври до 19.00 ще бъде забранено влизането на превозни средства по цялото трасе па маратона. Информация за промените в движението може да се открие и на сайта на СО – Sofia.bg", заяви на пресконференция днес Елен Герджиков, председател на Столичен общински съвет и председател на Фондация „София – европейска столица на спорта.
 
На срещата с медиите специални поздравления получи Анатоли Илиев, който отбелязва юбилейни 30 години откакто е основен двигател в организацията на Софийския маратон. Той благодари на спонсорите и на всички, ангажирани в целогодишната подготовка да предоставят отлични условия за участници, гости и зрители. 
 
 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right