Клаус Шорман в София: Поздравления за отличната организация на СК по модерен петобой

Клаус Шорман в София: Поздравления за отличната организация на СК по модере

Снимка: БФМП

Президентът на Международния съюз по модерен петобой Клаус Шорман поздрави българската централа за отличната организация на турнира от Световната купа на базата на НСБ "Дианабад" в София.

Той е доволен от перфектната организация на състезанието и останал с отлични впечатления от спортния комплекс Дианабад. Повече от 10 дни на стадиона, между Диана 2 и спортните зали, екипи изграждаха съоръжения за петте спорта и превърнаха пространството в модерен "Пентатлон стедиум" според всички изискавнията на международната федерация по модерен петобой. 

Благодаря на министъра на спорта Весела Лечева и ръководството на Национална спортна база за подкрепата и съдействието за успешното провеждане на Световната купа по модерен петобй в София, каза Андрей Кузманов, консултант на БФМП.

Шорман пристигна в София за Световната купа, която се провежда от 9 до 14 май. Вчера Рицар №1, заедно с Шайни Фанг, генерален секретар на UIPM,и бившият президент на Европейската конфедерация и министър на спорта в служебния кабинет "Янев" - Андрей Кузманов и президентът на федерацията Камелия Александрова бяха приети от държавния главаРумен Радев на Дондуков 2.

Президентът на Международния съюз по модерен петобой  подари на Радев специално изработен плакет със символите на петте спорта и лика на Пиер дьо Кубертен и припомни, че създателят на съвременните Олимпийски игри  и състезател по модерен петобой. Шорман отбеляза отличните природни условия у нас за развитие на различни спортни инициативи.

В срещата участва и министърът на младежта и спорта Весела Лечева,  която след Дондуков 2 това прие д-р Клаус Шорман, Шайни Фанг, Андрей Кузманов и Камелия Александрова, което е вицепрезидент на Европейската конфедерация и в Министерство на младежта и спорта 

Лечева и Шорман са обсъдили предизвикателствата пред професионалния спорт, както и тези пред масовия спорт. Д-р Шорман подари на Лечева златен медал, изработен по случай 100 години UIPM.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right