Кметът Фандъкова награди с медал най-успешната ни алпийка Мария Киркова (СНИМКИ)

photo_library
  • Мария Киркова бенефис

    Снимка: София - Европейска столица на спорта

  • Мария Киркова бенефис на Витоша

    Снимка: София - Европейска столица на спорта

Най-успешната родна алпийка Мария Киркова приключи кариерата си с голям бенефис на писта "Витошко лале". На изпращането, организирано от БФС и "Витоша ски" присъстваха над 300 приятели на Мария. Повечето от тях бивши и настоящи състезатели. Мария получи от кмета на София Йорданка Фандъкова и от Фондация "София-европейска столица на спорта" специален възпоменателен медал. Той и бе даден за приноса и в популяризиранего на София и Витоша.

Сред хората, дошли да засвидетелестват уважение към кариерата и делото на Мария Киркова, бяха сноубордист №1 Радослав Янков и ски бегачът Веселин Цинзов, най-добрият ни алпиец Алберт Попов. Приятна изненада очакваше всички в края на вечерта-на писта "Витошко лале". Бе подреден атрактивен паралелен гигантски слалом на светлини.

Сили премериха отборите на "Мария и приятели", начело с Киркова и "Нова генерация", начело с Алберт Попов. Екипите бяха от по 16 човека. В тима на Мария бяха вицепрезидентът на БФС Георги Бобев, легендарният бивш състезател и шеф на много от стартовете за Световната купа в Банско Валентин Стефанов, бившият шеф на алпийците Иван Каневчев и настоящия Иван Гребенчарски.

Именно Киркова и Попов стигнаха до финала, който дамата спечели. Киркова бе затрупана от награди и целувки от фенове и приятели. Преди това в нейна чест имаше и красива заря. Призовете за паралелния слалом връчиха Цеко Минев, президент на БФС, Георги Бобев, вицепрезидент на ски федерацията и Радослав Пеев от "Витоша ски", който ръководеше бенефиса.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Започва разрушаването на стадион „Българска армия“...

Демонтажът на стадион "Българска армия" ще започне в началото на другата седмица – 1 април. Приблизителният срок з...

Прочети още keyboard_arrow_right