Контузии застигат Левски Лукойл в Солун

Левски Лукойл Тити Баскетбол

Снимка: Facebook

Две контузии - лека и тежка, застигнаха баскетболният отбор на Левски Лукойл по време на контролните срещи с Ираклис в Солун, съобщи за Столица.bg треньорът на тима Константин Папазов. В рамките на три минути един след друг травми са претърпели новите чуждестранни попълнения на "сините"- Райън Райт (204 см, център) е контузил глезен, а Ричард Амарди (204 см, крило) е счупил лявата си ръка. На Амарди му предстои операция и по всяка вероятност ще му се търси заместник. И двамата са канадци. 

Другите двама чужденци в тима са гардът Брайън Йънг (191 см) и центърът Джайлс Смит (203 см).
Райт го следим още от мачовете ни за ФИБА, той играеше в Катар, а за Смит - хиляди благодарности на работещия в Португалия треньор Иван Костурков, сподели Папазов. Баскетболната статистика на Смит е впечатляваща - 16 точки и 10,5 борби средно на среща, както 2,2 чадъра. И особено важно - изключително добро момче.
На практика от миналогодишния "сребърен" в шампионата на баскетболистите Левски Лукойл са останали само двама състезатели - Асен Великов и Христо Захариев.
Имаме много хубав състав за новия сезон, похвали се Тити Папазов. Той е много доволен от работата, която извършват на тренировките момчетата, като приема философски контузиите.
По-късно тази вечер носителят на Купата на България играе контрола с ПАОК.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right