Красен Кралев: В края на януари ще са ясни резултатите от проверката в БФС

Спортният министър коментира проверката в БФС

Снимка: Уикипедия

В края на януари ще станат ясни резултатите от проверката на Министерство на младежта и спорта в Българския футболен съюз. Това каза министър Красен Кралев тази сутрин пред bTV. В края на изминалата година стана ясно, че във футболната централа има злоупотреба с милиони, публични средства.

"В момента държавата извършва детайлна проверка на БФС. Във футбола се случиха много неприятни неща, най-вече за мен е случилото се на България - Англия", коментира спортният министър. Той заяви, че не може да коментира проверката на икономическа полиция, която влезе в офисите на БФС в Бояна и на ул. "Иван Асен II" още през ноември.

"Нашата проверка е изключително мащабна, две седмици след мача България - Англия започнахме. Проверяваме всички средства, отпускани от държавата към футболния съюз за една програмата, която бе много успешна. Проверяваме детайлно всичко, дали са произведени всички артикули, дали са били доставени на клубовете. Правим срещи на наши екипи с клубовете. В чии хотели са били", каза Кралев.

До момента са проверени над 300 футболни клуба, имаме още поне 200, каза Кралев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right