Красен Кралев: Всяка спортна федерация имаше подробен план с COVID-мерки

Красен Кралев: Оптимист съм за крайния изход в борбата с коронавируса

Снимка: btvnovinite.bg

„България има добро менажиране на кризата с коронавируса“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред камерите на bTV.
 
„Нормално е, когато броят на заразените спада. Виждаме, че при нас ситуацията е коренно различна от тази в Западна Европа. Мерките, които се взеха в края на ноември-началото на декември, дадоха резултат. Тази вълна, която ни стряскаше през есента с огромния брой заболели, вече е овладяна. Съвсем спокойно Министерството на здравеопазването реагира адекватно и постепенно разхлабва мерките. Наред с това, че трябва да се борим с тази тежка пандемия, не трябва да забравяме и икономиката“, смята спортният министър.
 
„Доволен съм, че имаме прекрасна комуникация с МЗ и министър Ангелов. Винаги са откликвали на нашите аргументи, когато се касае за въвеждане на противоепидемични мерки в спорта. Имаше частични рестрикции в този период, но трябва всички да знаят, че всяка спортна федерация беше разработила детайлен план с мерки, които да се спазват по време на тренировка и състезание. По-тежко беше за фитнес залите, които ще бъдат отворени. Мисля, че хората са узрели, по-дисциплинирани са и спазват мерките. Имахме много тежка ситуация през лятото, когато в резултат на успешното прилаганите мерки, имахме много нисък брой заразени. Тогава голяма част от населението не вярваха, че има сериозен проблем и опасност от масово заразяване. В момента и социолозите показват, че много по-голяма част от българите одобряват мерките и ги спазват. Аз съм оптимист за крайния изход за борба с вируса, още повече, че започна ваксиниране на населението“, допълни Кралев.
 
Спортният комплекс "Червено знаме" в София, който от години тъне в разруха, няма да бъде възстановяван. На негово място ще бъдат изградени нови съоръжения за плувни спортове, съобщи Кралев.
 
По повод номинациите за кандидат-депутати, които текат вече в ГЕРБ, Красен Кралев посочи, че би бил доволен, ако бъде номиниран. Според него това би била положителна оценка за дейността му към момента, а той иска да защити политиките, които се провеждат в момента и ще е „благодарен за този шанс“.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right