Кубрат Пулев завърши магистратура „Политика и бизнес“ в УНСС (СНИМКИ)

photo_library
 • Кубрат Пулев завърши магистратура „Политика и бизнес“ в УНСС

  Снимка: УНСС

 • Кубрат Пулев завърши магистратура „Политика и бизнес“ в УНСС

  Снимка: УНСС

 • Кубрат Пулев завърши магистратура „Политика и бизнес“ в УНСС

  Снимка: УНСС

Кобрата бил съвестен и изпълнителен, от САЩ изпращал разработките за отделните дисциплини, споделя научният му ръководител

Боксьорът Кубрат Пулев, европейски шампион в тежка категория и Спортист на годината на България за 2012 г., завърши успешно избраната от него магистърска специалност „Политика и бизнес“ в УНСС.

Той защити магистърската си теза "Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС" като научен ръководител му беше доц. д-р Елена Симеонова, заместник-декан по учебната работа във факултета "Международна икономика и политика" и в.и.д. ръководител катедра "Политология", гордеят се с възпитаника си от ректората на УНСС. Доц. Симеонова сподели, че тази година от програмата са се явили шестима студенти за защита през юни.

„Повечето отлагат за есента, защото така имат повече време да си направят разработките. Групата, в която беше Кубрат Пулев, беше много силна. Мога да кажа, че присъствието му действаше мотивиращо на всички . Може би повечето от тях очакваха той да се появи и после да изчезне. Но докато бяхме присъствено, той идваше абсолютно всеки ден от понеделник до петък“, разказа впечатленията си от студента доц. Симеонова.

Тя призна, че е впечатлена от начина му на представяне. По време на защитата Пулев отговорил на всички поставени му въпроси, включително и на тези, зададени от негови колеги, присъствали в залата. Според научния ръководител на боксьора Кубрат Пулев бил много изпълнителен и съвестен студент. Когато заминал за Щатите през май тази година, за да се бие с американеца Джери Форест, си изпращал дистанционно разработките за отделните дисциплини.

На защитата на дипломантите от специалност „Политика и бизнес“ присъства и проф. д-р Георги Янков - основател и дългогодишен ръководител на катедра „Политология“, заслужил професор на УНСС, понастоящем директор на Центъра за политологични изследвания. Той подари на Кубрат Пулев новата си книга „Сравнителни политически системи. Исторически и съвременни политически системи“. Тя е плод на дългогодишни изследвания и продължение на предходната мащабна монография „Политологичната мисъл от древността до наши дни“.
Кубрат Пулев и останалите дипломанти от магистърската специалност „Политика и бизнес“ в УНСС ще си получат дипломите в края на учебната година. Пулев още от сега е предупредил, че най-вероятно пак ще му се наложи да пътува до Америка.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (22%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 265 Гласове)
Общо гласували: 414 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Младите национали по волейбол ще чуят мотивационна лекция от алпи......

Националните отбори на България по волейбол мъже под 17 години, под 19 години и под 21 години, както и отборите на &bdqu...

Прочети още keyboard_arrow_right