Л. Ганев и Ева Янева дават старт на "С волейбол на училище" в столичното "Виктор Юго"

За волейболните клубове пък това ще бъде пътека за селекция

Снимка: 81sou.org

Проектът се реализира съвместно със Столична община и ще помогне на волейболните клубове да направят селекция и да привлекат талантливи деца с физически данни

Председателят на Българската федерация по волейбол Любо Ганев и бившата националка Ева Янева дават старт на проекта "С волейбол на училище" в софийското 81 СУ "Виктор Юго" утре, 26 май от 13 часа.

Мащабната инициатива на Българската федерация по волейбол "С волейбол на училище" търси възможности за запалване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния отборен спорт у нас. За волейболните клубове пък това ще бъде пътека за селекция и привличане на таланти с желание и подходящи физически данни.

Целта е да покаже, че волейболът и образованието могат да вървят ръка за ръка, като изграждат заедно личността на българските деца, превръщайки ги в гордост за родители, семейство и цялата нация.

На събитието ще присъства и  Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието (РУО) София-град. Специална изненада за децата ще бъдат и актуални звезди на българския волейбол. По волейболната магия децата ще запали една от най-обичаните състезателки от националния отбор Ева Янева, която наскоро спечелилата шампионската титла на Франция.

Новият проект "С волейбол на училище"  ще бъде представен и от талантливите волейболисти от националния отбор, воден от Мартин Стоев, които станаха световни вицешампиони през 2021 г. Ще присъстват и големи имена в историята на мъжкия национален отбор на България като Владимир Николов, Евгени Иванов- Пушката, бившият разпределител на националния отбор мъже, който бе спечели 4-ото място на Световната лига - Николай Иванов.

Българска федерация по волейбол, Столична община и Регионално управление на образованието (РУО) София-град дават началото на мащабния проект "С волейбол на училище" истоличното 81 СУ "Виктор Юго" ще е първото, включило се в инициативата. Със старта на проекта ще започне и кампанията за информираност на програмата, която ще завладее сърцата на българските ученици с първия звънец за новата учебна година. Лицензирани треньори ще проведат и открит урок с деца, съвместно с учители по физическо възпитание.

Проектът "С волейбол на училище" стартира в партньорство между Българската федерация по волейбол и Столична община и Регионално управление на образованието (РУО) София-град, с подкрепата на европейската волейболна централа CEV. След старта в столицата, той ще бъде развит и в други български градове, превръщайки се в национално явление, любимо на българските ученици.

Инициативата ще популяризира и развива волейбола сред подрастващите. Волейболната игра ще бъде представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове. Ще бъдат провеждани открити уроци по волейбол с цел повишаване интереса към играта и откриване сред малките таланти в училище на бъдещите големи звезди на българския спорт.

Волейболните специалисти ще запознаят учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите. На самите училища, които реализират проекта ще бъде предоставяно материално и техническо осигуряване, което да бъде на разположение на децата и техните учители по физическо възпитание. Българската федерация по волейбол е част и от програмата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) School Volleyball.

Училищата, които си партнират с БФВ и волейболните клубове за популяризиране и развитие на волейбола, ще получат волейболни топки и ленти за волейболни мрежи, с които играта на учениците да стане още по-голямо удоволствие. Освен откритите уроци, срещи с популярни волейболисти и посланици на инициативата, за ученици, родители и учители ще има още приятни изненади, свързани с волейбола, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right