Легендарният айкидо майстор Кристиан Тисие от София: Нивото ви е много добро

Легендарният айкидо майстор Кристиан Тисие от София: Нивото ви е много добр

Снимка: Sport PR Events Managment

Единственият европеец с 8 дан по айкидо шихан Кристиан Тисие проведе през уикенда семинар с близо 200 айкидоки в София. В събитието се включи и Президентът на Международната федерация по айкидо (IAF) Вилко Врисман.

Тисие разказа за познанството си с холивудската звезда Стивън Сегал, който е известен и като айкидист, и сподели впечатленията си от България и нивото на този спорт у нас.

„Срещал съм се със Стивън Сегал, когато той стартираше с айкидо. След това обаче той започна да следва път, който не е моят. Но ако можем да се възползваме от неговата популярност, за да развиваме айкидо, това е добре“, каза французинът.

Той сподели, че е идвал много пъти в България, но за пръв път участва в толкова голям семинар.

„Приеха ме изключително топло и благодаря на всички българи, които организираха това събитие. Бяха събрани много хора от различни държави, почти 200 души. За два дни не може да се научиш на айкидо, но моята цел бе да покажа пистата за обучение. В България има много добри специалисти и аз отново ги видях как работят. Имате и пряка връзка с централата в Япония и нивото ви е много добро.“, допълни Тисие.

Той подчерта, че по време на семинара се е работило основно върху принципите, които са много важни при определяне на всяка техника.

„През тях ние се опитваме да направим още по-очевидно взаимодействието с природата. Какво означава дистанция, поведение, визия, комуникация. Бойна, но все пак комуникация. Какво е уважението и почтеността – моята и на партньора. И говорим за партньор, който иска да ни създаде проблем, но как да намерим най-чистия изход от конфликта“, каза още Кристиан Тисие.

Председателят на Международната федерация по Айкидо Вилко Вриесман пък посети Национална спортна академия „Васил Левски“ и се срещна с ректора ѝ проф. Никола Изов. НСА е единственият университет в Европа, който предлага магистърска програма по айкидо. Целта на посещението беше да се усъвършенства програмата, направена в сътрудничество с президента на Българската федерация по айкидо Пламен Юруков и да се създаде възможност за включване в нея на чуждестранни студенти.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стотици помагаха на деца в риск спортуват на Витоша...

За пета поредна година „Споделените игри“ на Витоша се превърнаха в голям спортен празник със значим социале...

Прочети още keyboard_arrow_right