"Левски София" се завръща в женското първенството по волейбол на България

"Левски София" създаде женски отбор по волейбол

Снимка: Левски - София

Тимът се включва в новия сезон на "Демакс лига"

Волейболен клуб "Левски София" създава женски отбор. Той ще участва в сезон 2022/2023 на женското първенство на България - "Демакс лига", съобщават от клуба.

"Приоритетът на волейболен клуб "Левски София" да изгражда млади състезатели, които да се превръщат в основа за по-доброто бъдеще на българския волейбол, доведе до логичния резултат и в женското направление. За нас е удоволствие да съобщим, че "Левски София" ще има женски отбор, който заяви участие в първенството. Политиката ни винаги е била насочена към школата и изграждането на собствени кадри. Такава ще е и за женското направление, където вече също имаме резултати от целенасочената работа с младите в школата и стремежа те да получават възможно най-добри условия", заяви Давид Давидов - съпрезидент на ВК "Левски София".

Целта е женският отбор да се включи в шампионата от 2023 година.

„Взехме решение да изтеглим старта на проекта с дамския тим с една година. Решението ни бе продиктувано от положителните промени в цялостната визия за Национална волейболна лига-жени.“, посочват още от клуба.

От там уточняват, че са проведени много конструктивни разговори с административния директор на Българската федерация по волейбол Станислав Николов, който се е ангажирал да подкрепя клубовете.

„Благодарим му за положените усилия. Новият път на лигата и анализ на ситуацията доведоха до решението ни женският отбор на "Левски София" да бъде създаден още за предстоящия сезон", каза още Давид Давидов.

Старши-треньор на отбора ще бъде Петър Шопов. Той се завърна в клуба през юли като главен треньор на женското направление. 42-годишният специалист е бил начело на "сините" отбори и при дамите, и при мъжете.

За последно Шопов беше помощник на Пламен Константинов в руския "Локомотив" (Новосибирск). Двамата бяха екип и в мъжкия национален отбор на България. В женския Шопов бе асистент на Димитър Каров. При мъжете освен "Левски" е водил още "Монтана", "Дунав" и "Добруджа".

"Ще стартираме основно с отбор от млади състезателки - перспективни момичета от старшата възраст на клуба. Правим усилия и за привличането на нови попълнения, с които вече сме в преговори. Те ще допринесат както за едно прилично ниво на отбора, така и за израстването на талантливите ни волейболистки от школата. На последните разчитаме да бъдат в основата на бъдещия женски отбор на волейболен клуб „Левски“, а, надяваме се, и на женския национален отбор", завърши Давидов.

Другият президент на ВК "Левски София" Владимир Николов  заяви, че женският отбор ще може да бъде достойна конкуренция в първенството.

„В последните години имаме един отбор - "Марица", който е хегемон в дамския волейбол. Адмирации за тях, за инвестициите и професионалната работа, но като цяло абсолютната доминация, на който и да е отбор, в което и да е първенство, не е добре и за първенството, и за израстването на младите състезатели. Тази година ще бъде преходна за нас, но вярвам, че ще е и много полезна. Нямахме време за по-сериозна селекция, но може да поставим основите на бъдещето с нашите млади състезателки от школата. Надявам се тази година да се представим достойно, а от следващата да се борим за медали", заяви Николов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right