Мартин Димитров седми на свободен стил на СК по паркур в София (СНИМКИ)

photo_library
  • Мартин Димитров седми на свободен стил на СК по паркур в София (СНИМКИ)

    Снимка: Столица.bg

  • Мартин Димитров седми на свободен стил на СК по паркур в София (СНИМКИ)

    Снимка: Столица.bg

  • Мартин Димитров седми на свободен стил на СК по паркур в София

    Снимка: ММС

  • Мартин Димитров седми на свободен стил на СК по паркур в София

    Снимка: ММС

  • Мартин Димитров седми на свободен стил на СК по паркур в София

    Снимка: ММС

  • Мартин Димитров седми на свободен стил на СК по паркур в София

    Снимка: ММС

Кметът Йорданка Фандъкова и спортният министър Андрей Кузманов поздравиха участниците

Мартин Димитров се нареди на седмо място в дисциплината свободен стил на Световната купа по паркур, която се провежда пред зала 6 на Националния дворец на културата в София. Състезателят на варненския „Инетрком груп Черноморски юнак“ влезе сред най-добрите чрез предоставената ни домакинска квота, като организатори на състезанието.

Във финала възпитаникът на Тодор Тодоров и на Сергей Стоянов се представи с по-сложно съчетание от това в квалификациите за което получи от съдиите оценка от 18, 5 точки.

При мъжете в свободния стил победител станa представителят на Швеция Елис Торал, а след него се наредиха Йоаким Деоторидис от Гърция и Евгений Ароян от Русия. При жените в категорията за скорост над всички беше шведката Миранда Тиблинг, следвана съответно от Стефания Зитис от Австралия и Лили Руел от Франция.

„Изключително доволен съм от представянето си днес. Надхвърли очакванията ми. Имам още доста работа. Трябва да наблегнем на сложните елементи, защото конкурентите имат доста такива. Трябва да наблегна на частта на лостовете. Трябва да работя върху честотата на движенията ми, защото креативността я имам. Имаше напрежение, но успях да се концентрирам. Радвам се, че успях да се опазя от контузии. В днешното състезание ме изненада нивото на атлетите от топ 8“, заяви след финала Мартин Димитров.

В дисциплината скорост страната ни също ще има представител посредством предоставена домакинска квота. Получи я Алек Раев, който се нареди на 15-то място в пресявките. Мартин Димитров завърши 18-ти, Лъчезар Захариев е 21-ви, а Йоан Досев финишира 23-ти.

Полуфиналите са утре от 15.15 часа пред зала 6 на НДК!

В София пристигна президентът на ФИГ за СК по паркур, Мартин Димитров с шанс за финал

В присъствието на президента на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе, президента на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев и легендата Йордан Йовчев кметът на София Йорданка Фандъкова и спортният министър Андрей Кузманов поздравиха участниците от 20 държави в света, които се състезават на Световната купа по паркур в столицата ни.

За мен е чест на присъствам на първата Световна купа по паркур, на която страната ни е домакин. Това е и единственото състезание от този ранг в света, което се провежда тази година. Искам да поздравя организаторите за силата да го проведат и то в този труден момент по време на пандемия. Поздравления за състезателите, които вече показаха уменията си. Пожелавам им още много успехи в предстоящите състезания“, каза министър Андрей Кузманов по време на церемонията.

 

„За мен е чест София да бъде за първи път домакин на Световната купа по паркур. Радвам се, че днес можем да посрещнем най-добрите състезатели по паркур от цял свят.“ Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на връчването на медалите в първия финал на първенството, в присъствието на президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, служебния министър на спортна Андрей Кузманов, председателя на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев и известния български гимнастик Йордан Йовчев. София заслужи доверието и наскоро получи титлата Световна столица на спорта за 2024. Само тази година нашият град посреща 10 световни и европейски първенства и турнири, едно от които е състезанието по паркур, каза кметът Фандъкова.

Столичният кмет поздрави българската и международната централа по спортна гимнастика за организацията и посочи, че Столична община подкрепя развитието на различни видове спорт в града, както и дейността на спортните клубове за развитие на детско-юношеския спорт.

Столична община и Фондация „София Европейска столица на спорта“ годишно провеждат над 100 основни спортни събития.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски с......

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват...

Прочети още keyboard_arrow_right