Матей Пампулов за София Оупън: Нивото на българските тенисисти се е вдигнало

Матей Пампулов за София Оупън: Нивото на българските тенисисти се е вдигнал

Снимка: Българска федерация по тенис

Изключително съм доволен, че нивото на българските тенисисти се е вдигнало. Това заяви легендата Матей Пампулов, който наблюдава на живо мачовете от София Оупън.

„За младите момчета е много хубаво, че този турнир им даде възможност да се срещнат с изключителни тенисисти. Да видят докъде са стигнали, а това им дава и нови хоризонти за развитие. Тенисът върви напред и младите ни таланти трябва да сверяват часовниците си с най-добрите. Трябва обаче да отбележи, че нашите състезатели изостават в подготовката и трябва да много да работят върху това. Един работен ден трябва да е от 4 до 6 часа.“, коментира Пампулов.

Той похвали представянето и на Григор Димитров в София.

„За Григор няма какво повече да се каже. Там суперлативите няма да ми стигнат. Жалко, че не можа да стигне до финала, но съм сигурен, че в скоро време отново ще го видим на най-високо ниво“, каза още тенис легендата.

Относно успехите на девойките ни до 18 години, които станаха европейски шампионки през тази година, Пампулов заяви, че това е невероятен успех за родния тенис.

 „Това е един страхотен пробив в българския тенис. Дълги години се говори, че България има много добри тенисисти до 12 и 14 г., но след това нещата се променят в негативна посока. Тази година и юношите и девойките до 16 и 18 г. опровергаха това мнение. При юношите имаме страхотно поколение и дано всички продължат да се развиват възходящо.“

Според него Денислава Глушкова, която спечели титлата на турнира за жени „Санта Марина“, е невероятен талант.

„Тя трябва много бързо да започне да играе на колкото се може по-големи турнири. Именно така се преминава в големия тенис. С впечатлението съм, че България има страхотно младо поколение и ние трябва да направим всичко възможно да им помогнем с растежа.“, каза още тенисиста.

Матей Пампулов е дългогодишен състезател за Купа Дейвис и капитан на националния ни отбор. Той е сред най-уважаваните родни специалисти, като в състезателната си кариера има редица успехи на двойки заедно с брат си Божидар. От дълги години Матей живее и работи предимно извън страната.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right