Международния кънки съюз похвали София за световното първенство по шорттрек

Световно по шорттрек в София

Снимка: Sport PR Events Managment

От международния кънки съюз (ISU), похвалиха столицата ни за чудесната организация и условия на световното първенство по шорттрек. Надпреварата беше много вълнуваща. Организацията бе на изключително добро ниво. Първенството протече с много добри условия и подкрепа към състезателите и официалните лица.

Софийската зала е великолепна. Надявам се, че световно първенство ще даде стимул на хората в България да обикнат отново шорттрека и той да бъде там където бе преди 20 години, когато вие отново организирахте световно първенство. Това може да бъде новото начало за българския шорттрек, заяви Трон Еспели - вицепрезидент на Международния кънки съюз. Похвалени бяха и усилията на трикратната ни олимпийска медалистка в шорттрека Евгения Раданова и след края на кариерата й, при организирането на световното първенство в София.

Уникално е да имаш такъв велик спортист, който да продължава да дава най-доброто от себе си за спорта, дори след края на активната си кариера. Раданова е отличен пример, сподели Трон Еспели. Той добави още ,че България би се справила на високо ниво с организирането на едни зимни младежки олимпийски игри, за каквито именно се готвим да кандидатсваме. От гледната точка на шорттрека и фигурното пързаляне мисля, че България би била чудесен домакин на зимни младежки олимпийски игри , коментира още Трон Еспели.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right