Младите национали по волейбол ще чуят мотивационна лекция от алпиниста Нимс в София

photo_library
  • Младите национали по волейбол ще чуят мотивационна лекция от алпиниста Нимс

    Снимка: 8 pm

  • Младите национали по волейбол ще чуят мотивационна лекция от алпиниста Нимс

    Снимка: 8 pm

Националните отбори на България по волейбол мъже под 17 години, под 19 години и под 21 години, както и отборите на „Левски“ София под 16 години ще посетят мотивационната лекция на алпиниста Нирмал Пурджа, известен като Нимс или Нимсдай.

Събитието ще се проведе на 8 юни от 19:30 часа в залата на волейболен клуб „Левски“ в столицата.

Срещата с Нимс е част от подготовката на националите ни. 17-годишните се готвят за първото си Европейско първенство, което ще се проведе в Черна гора. На другите два отбора им предстоят световни първенства. 19-годишните са европейски бронзови медалисти и за първи път ще участват на световно първенство. Отборът под 21 години е актуален световен вицешампион и ще играе на първенството на планетата в Бахрейн през юли.

„Отборите се подготвят както физически, така и технически, за да стигнат възможно най-високото ниво. Психическото състояние на състезателите обаче е също толкова ключово, особено в спорт като волейбола, където всичко може да се промени само за няколко секунди. Затова вярваме, че среща с велик алпинист като Нимс би била изключително полезна за тези млади волейболисти“, споделя съпредседателят на „Левски“ София и вицепрезидент на българската федерация Давид Давидов.

За Нирмал Пурджа - Нимс

Нимс е натурализиран британски алпинист, носител на множество световни рекорди в алпинизма. За негов най-голям успех се смята изкачването на всички 14 осемхилядника (върхове с височина над 8000 метра) за рекордното време от шест месеца и шест дни. Предишният рекорд е седем години, шест месеца и шест дни, който Нимс подобрява с цели седем години. Също така той е и първият, който достига върховете Еверест, Лхотце и Макалу в рамките на 48 часа, а през 2021 г., заедно с екип от девет други непалски алпинисти, завършва първото в историята зимно изкачване на К2.

Той идва в България за първи път, по покана на Eurospeed.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right