МС разреши съвместно дружество на ЦСКА и ММС за нов стадион в Борисовата градина

Ново дружество между ММС и ЦСКА за нов стадион

Снимка: Фейсбук

Собствениците на армейския клуб Гриша Ганчев и Юлиян Инджов благодарят на премиера Бойко Борисов и на министъра на спорт Красен Кралев

Вече е сигурно ще футболният клуб ЦСКА и Министерството на младежта и спорта са в публично-частно партньорство и скоро в Борисовата градина "армейците" ще имат чисто нов и модерен стадион. На редовно заседание днес Министерски съвет гласува решение и дава съгласие за образуване на съвместно дружество от "Сердика спортни имоти"  ЕАД, което е с държавно участие в капитала и с приципал ММС, с "Арена ЦСКА" ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е ПФК ЦСКА ЕАД.

Новината съобщи спортният министър Красен Кралев на профила си в социалната мрежа. Съвместното дружество ще позволи реализирането на инвестиционни проекти. Това пък от своя страна гарантира реализирането на инвестиционни проекти. 

Новото дружество ще носи името "Спортни имоти Българска армия" АД с предмет на дейност инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс "Българска армия". "Честито, армейци!", написа Кралев на профила си. Добрата новина бе потвърдена и от ЦСКА на сайта на клуба. След 30 години очакване, ЦСКА най-после ще има свой собствен дом!

"Днес на свое заседание Министерски съвет на Република България реши да се учреди съвместно дружество "Спортни имоти Българска армия" АД, в което държавата и клуба ще участват равнопоставено с цел изграждане на новия стадион и функционална тренировъчна база", се казва в официалното съобщение на клуба.

Собствениците на клуба Гриша Ганчев и Юлиян Инджов благодарят на премиера Бойко Борисов и на министъра на спорт Красен Кралев затова, че единствени те за 30 години показаха последователност, далновидност и загриженост в името на каузата за нов армейски дом.

Собствениците на ЦСКА благодарят за оказаната подкрепа и доверие от червената футболна общност, без която реализирането на всеобщата мечта нямаше да бъде възможно.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right