На стадион "Раковски" в София ще има нова зала за художествена гимнастика

-

Снимка: ММС

На терена на стадион "Раковски" в столицата ще бъде построена нова зала за художествена гимнастика. Днес министърът на младежта и спорта Весела Лечева и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев направиха оглед на терена, съобщават от ММС.

Новата зала ще е продължение на Национални спортни зали „Раковски“, които са собственост на Националната спортна база. Теренът, на който се предвижда да се построи новото спортно съоръжение, в момента е собственост на МВР.

Министрите обсъдиха действията, които трябва да бъдат предприети в следващите месеци, за да стане проектът възможен. Те се ангажираха да ускорят работата в тясно взаимодействие и в сътрудничество с федерацията по художествена гимнастика.

Залата за художествена гимнастика на стадион "Раковски" на ул. "Балша" в столичния кв. "Иван Вазов" е построена през 1969г. През 2005 г. залата е реконструирана и модернизирана и работи целогодишно. И в момента в нея се подготвят всичките ни национални отбори по художествена гимнастика. Министрите се запознаха с натоварения график на тренировките и гарантираха, че след години отлагане ще направят така, че златните момичета на България да имат нов дом за подготовка.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right