На „Странджа“ в зала "София" ще има повече боксьори, отколкото на световното

На „Странджа“ в зала "София" ще има повече боксьори, отколкото на световнот

Снимка: Камен Петров

Боксът решително върви към професионализъм. Това беше неизбежно. Не че преди не беше така, но на книга инициалите на световната федерация АИБА започваха с аматьорска. Сега тази дума я няма. Вероятно затова първият турнир с новото име ИБА за годината чупи рекордите по брой на участници 260 при мъжете и 200 при жените.

Или иначе казано - не е ясно, дали руснаците ще нахлуят в Украйна, но в София има истинско нашествие от боксьорки и боксьори. И не само от Русия, които идват с два отбора, но и още от 39 страни по предварителните заявки.

Човек трябва да е внимателен с чужди спортисти другата седмица в столицата. От 20-и до 27-и февруари е тазгодишният турнир „Странджа“. Този път с награден фонд 200 000 долара. Още един белег за професионализъм.

Кубинският треньор на българския национален отбор мъже Жоел Арате във встъпителните си думи, благодари на федерацията за грижите, а този на жените Ангел Ангелов не беше така възторжен, но не по вина на ръководството, а заради природата, причинила бедствие на Белмекен и предизвикала простудни заболявания на по-нежния пол.

Има пострадал от студа и при мъжете, миналогодишният носител на купа „Странджа“ Радослав Панталеев, но не му личеше на спаринга вчера. Е, можеше и да бъде малко по-пъргав с краката, но това не е и толкова свойствено за него. А и все пак е спаринг. Няма да си показва всичките достойнства я.

Същото може да се каже и за най-изтъкната ни боксьорка Станимира Петрова, която в новата категория до 54 кг още повече заприлича на манекенка. Тя наистина се забавлява в ринга и с начина си на боксиране, без да получава удари благодарение на пъргавите си крака, може дълго време да властва и в тази категория.

За треньора на младежите Борислав Бояджиев най-важното е Радослав Росенов и Уйлям Чолов да да се влеят в „дълбоките води“ без разочарования и да усетят, и преодолеят разликата. „А и няма да се разсърдя, ако се представят силно“.

Спарингите вчера в боксовата зала на "Дианабад" бяха повече от напрегнати, с международно участие и си представям какво ще бъде в зала „София“ идната седмица. Ще бъде жега на ринга и около него, така че може би няма да има нужда от отопление.

В подбраните снимки това трудно може да се види, но поне дава представа какво ни чака.

Камен Петров

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right