Над 100 участници в първото издание на „Детски тенис празник“ в София (ВИДЕО)

Над 100 участници в първото издание на „Детски тенис празник“

Снимка: Фейсбук

„Турнирът ще бъде ежегоден,“ заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев

Над 100 деца се включиха в първото издание на "Детски тенис празник" 2022, който се състоя на тенис кортовете на комплекс „Академик“ в София. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев откри турнира заедно със зам.-председателя на фондация „София - европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев.

Специален гост бе една от звездите на българския тенис Александър Лазаров, който взе участие на провеждащият се в София турнир София Оупън 2022.

Георги Георгиев сподели пред бъдещите звезди на тениса, че този турнир ще стане ежегоден, след като вижда толкова много жажда за игра в очите на всички присъстващи. Надпреварата се организира от тенис клуб 15/40 с подкрепата на „София - европейска столица на спорта“.

Децата бяха разпределени в групи, преди да участват в занимателни игри по тенис за начинаещи и напреднали с участието и подкрепата на квалифицирани треньори и професионални състезатели. След това се състоя кратък демонстративен тенис мач между състезатели - професионалисти, с илюстриране на всички елементи/удари в тениса.

"Днес за първи път се проведе “Детски тенис празник - София 2022”, с който заедно с колегата Антоли Илиев официално закрихме летния тенис сезон. Събитието се организира с подкрепата на Столична община и в него взеха участие близо 100 деца. Амбицията ни е да превръщаме тениса в по-масов и достъпен за децата на София спорт. Благодаря на организаторите от “Тенис клуб 15-40”, които бяха домакини на събитието, което е и част от календара на “София-Европейска столица на спорта"", написа във фейсбук председателят на СОС Георги Георгиев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right