Над 250 деца участваха в „Споделените игри“ на Игликина поляна (СНИМКИ)

photo_library
  • Над 250 деца участваха в „Споделените игри“ на Игликина поляна (СНИМКИ)

    Снимка: bgolympic.org

  • Над 250 деца участваха в „Споделените игри“ на Игликина поляна (СНИМКИ)

    Снимка: bgolympic.org

За трета поредна година „Споделените игри“ на Витоша се превърнаха в голям спортен празник.

Организираното от „София – европейска столица на спорта", Национална спортна академия „Васил Левски“ и Дирекция на Природен парк Витоша събитие събра на Игликина поляна над 250 деца.

Малчуганите показаха, че хората в неравностойно положение могат да бъдат активни и да се занимават с физически упражнения. Форумът цели също така да предизвика по-толерантно и ангажиращо отношение към хората със специфични потребности и техните проблеми в съвременното общество.

На Игликина поляна и в района на Дендрариума бяха подготвени 13 сета за различни дисциплини, в които хора в неравностойно положение получаваха напътствия и възможност да спортуват, подпомагани от свои връстници.

Бадминтон, тенис на маса, алпийски тролей, футбол, ориентиране, лесовъдски игри, бягане за незрящи с придружител, гимнастически и фитнес уреди, дисккечър, подвижни игри с голяма топка, работни ателиета, щафета с жулиен колички и таекуон-до бяха основните занинания по време на празника.

Празникът бе открит от д-р инж. Анна Петракиева – директор на Природен парк Витоша, Анатоли Илиев – зам.-председател на „София – европейска столица на спорта“ и Дойчин Боянов от НСА и СК „Вертикален свят“. Официален гост на събитието бе и Манцев Шаркауи – зам.-посланик на Мароко в България.

Новото тази година бе и сътрудничеството със Столична библиотека, която с „библиобусчето“ пренесе книгите в планината. Рецитали и четене на откъси от популярни произведения огласиха Игликина поляна. Осигурени от организаторите професионални аниматори се грижеха за доброто настроение на децата, които участваха в многото викторини с награди и забава.

За първи път в програмата се включиха и млади таекуондисти, 30 момичета и момчета събраха овациите със своите демонстрации с цел да приобщят към спорта хората в неравностойно положение.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right