Над 3000 човека предизвикват себе си в Обиколката на Витоша

обиколка на Витоша

Снимка: "София- европейска столица на спорта"

Над 3000 смелчаци ще се включат този уикенд в едно от най-емблематичните състезания на София- Обиколката на Витоша. Събитието, познато и като Витоша100, е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“.

Началото и краят ще са на паркинга пред Резиденция Бояна, пред Базата на БФС. Тръгва се по бул. “България” , посока на кв. “Бояна”, после се продължава по пътя за “Златните мостове” и след това се следват подробно описания в сайта https://vitosha100km.bg.
Супер изпитанието за колоездачите е в събота, на 15 юни от 6 часа сутринта. Супермаратонът за бързоходци е в същия ден, но началото му е в 23.59. Времето обещава да е ясно и тихо. А старт на двудневните надпревари в събота ще даде заместник-кметът на София Дончо Барбалов.
До момента заявки за участие са дали близо 2500 човека, но се очаква да се включат и още. На старта ще застанат представители на поне 29 държави, част от тях с цели отбори.

Сред участниците за първи път ще бъде и най-добрият ни шосеен колоездач Николай Михайлов – единственият българин участник в Giro d’Italia. Има и една доста любопитна заявка за участие. 75-годишният глухоням Васил Грозев се е записал на дуатлон, а най-малките това лято са двама по на 10 години при това родени на една и съща дата- 27 август 2008 г. - Генко Дойчинов и Евелина Либкнехт.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стилияна Николова със злато на топка и сребро на обръч на СК в Со......

Златен и сребърен медал спечели грацията Стилияна Николова на Световната купа в София. Талантливата гимнастичка бе ...

Прочети още keyboard_arrow_right