Над 900 деца се включиха в програма "Ваканция" за седмица

програма "Ваканция"

Снимка: Дирекция "ПИСТ"

Над 900 деца от столицата се включиха в безплатните спортни занимания от програма "Ваканция". Става дума за времето от 3 до 10 юни, съобщават от Дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм".
Програмата включва занимания по 11 вида спорт и е направена за децата от 5 до 18 години. Има и занимания по интереси. Срокът на програмата е от 3 юни до 12 юли.
Началото на инициативата тази година бе особено колоритно- с откриването на Детската олимпиада "Баба и внуче". В нея се включиха  петте спортни клуба за „Здраве и активно дълголетие“: СК „Изток“, СК „Люлин 2015“, СК „Здраве – Младост“, СК „Здравец – Красно село“ и СК „Здраве и дълголетие – Симеоново“, на територията на София и отборите на малчуганите от столични детски градини.

Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ застана зад реализирането на проекта и в рамките на един месец децата преминаха въвеждащ обучителен курс по нетрадиционния за България спорт – петанк. В ролята на обучители, с много желание влязоха можещите и знаещи баби от клубовете по здраве и дълголетие.
Отборите демонстрираха наученото и премериха сили, съревновавайки се и в щафетни игри, с елементи на баскетбол и футбол.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски с......

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват...

Прочети още keyboard_arrow_right