НАП влезе в Тотото, ще проверява още 14 дружества, получили пари от Спортното министерство

НАП влезе в Тотото, ще проверява още 14 дружества, получили пари от Спортно

Снимка: Столица.bg

ДЗЗД-та с едни и същи фирми са подписали договори за физкултурни салони за над 20 млн. лв.

Национална агенция за приходите започва проверки в Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ и още 14 дружества, получатели на обществен ресурс от Министерството на младежта и спорта. Това съобщават от Приходната агенция на официалния си сайт.

Проверката на Тотото е започнала от днес, 16 септември, и трябва да приключи в тримесечен срок.

Контролните действия на НАП са след сигнал от Спортното министерство за съмнения за финансови нередности в периода 2015-2020 г. Данъчните инспектори ще проверят всички финансови документи и договори за период от пет години, както и даренията, направени от тотото, въпреки наличието на загуби, констатирани от одиторите на спортното министерство.

НАП проверява фирми и ДЗЗД-та за 26 договора с ММС за над 21,7 млн. лв.

По искане на Министерство на младежта и спорта данъчните ще проверят и 14 дружества, които са получили обществени пари по договори, сключени със спортното ведомство за строителство на физкултурни салони и спортни съоръжения, включително всички данъчни и финансови аспекти на тези договори.

В началото на юни тази година от ММС беше съобщено за подписани договори за около 25 млн. лв. за изграждане на физкултурни салони в цялата страна. Контрактите, подписани в края на декември 2020 година са с ДЗЗД, в който участват един и същи фирми.

Рекордьор по договори, със 7, са ДЗЗД на Владимир Ставрев Енчев, със седилище в Златоград, чиито фирми и строителни обединения трябва строят в страната. Пет от договорите са за по 858 439 лв. и два са за по 1 198 475 лв. Пет от договорите са за по 858 439 лв. и два са за по 1 198 475 лв.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right