Нов закон ще ни брани от спортното хулиганство

Конвенция, проектозакон, хулигани

Снимка: Столица.bg

Спортните хулигани в София ще бъдат третирани по нов начин според приетия от парламента законопроект за денонсиране на Европейската конвенция за насилието и лошото поведение на зрителите. В столицата най-големите ексцесии са по време и след края на футболните срещи, когато освен потрошено имущество, както стана на стадион „Славия“, не рядко има пострадали съвсем невинни хора по улиците на столицата. Под прицел на ултрасите са спирките на градския транспорт, автобусите, трамваите и тролеите. В столичната зала „Универсиада“ също имаше инциденти по време на баскетболни срещи. 

Документът за ратифициране на новата Конвенция на Съвета на Европа за интегриран подход към безопасност, сигурност и обслужване по време на футболни мачове и други спортни мероприятия бе внесен в НС от Министерски съвет.Текстовете в новата Конвенция не са свързани само с контрол на насилието. В нея се посочват и основните мерки и принципи за намаляване на рисковете от насилие, а и от слабости в инфраструктурата, терористични атаки, природни бедствия и др.

България беше една от първите страни, които подкрепиха Конвенцията. На 3 юли 2016 г. министърът на младежта и спорта Красен Кралев сложи подписа си под документа по време на Европейското първенство по футбол в гр. Сен Дени, Франция.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right