Олимпийската шампионка от Лондон'08 Румяна Нейкова дава безплатни уроци по гребане на Панчарево

Олимпийската шампионка от Лондон'08 Румяна Нейкова дава безплатни уроци по

Снимка: ММС

Столична община осигурява свободен достъп до спортни съоръжения в София утре в Деня на младите хора

Столична община отваря врати на спортни комплекси и музеи за Международния ден на младите хора, който се отбелязва, утре, 12 август. Безплатни занимания по спорт и интереси ще очакват младежите на София на възраст от 15 до 29 г.

През целия ден на базата на спортен клуб „Академик“ в Панчарево олимпийската шампионка Румяна Нейкова и нейният екип ще обучават желаещите по академично гребане. В края на юли Нейкова, която е треньор на сина си Емил бе наградена от министъра на спорта за световната титла на Емил до 23 години.

Атрактивни демонстрации по стрийт фитнес ще бъдат представени от Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес Street Workout Bulgaria в „Градината на Доброто“, район „Възраждане“, Зона Б 5, междублоково пространство на бл. 15, 16 и 18 от 10 до 12 ч.

Също в парк „Възраждане“ „Спортна София 2000“отваря вратите си за младежите, които искат да поиграят тъч с професионалните треньори от България Тъч, от 16 до 18 ч. Добиващият широка популярност у нас спорт позволява мъже и жени да играят заедно, а от спортния клуб гарантират ненадминато забавление, адреналин и силни емоции. Съорганизатор на инициативата е „Спортна София 2000“ ЕАД.

Утре „Борисовата градина“ ще е място за уъркшопи с интерактивни игри, срещи с психолози, дискусии за психичното здраве, демонстрации по спортно ориентиране, разпъване на палатка и други. До детската площадка „Слона“ от 16.00 до 19.30 ч., организаторите от Български туристически съюз, в партньорство със Столична община, Български младежки делегати към ООН, Асоциация на студентите медици, Национално представителство на студентските съвети, Младото поколение в действие, Българска федерация по катерене и алпинизъм, Българска федерация по ориентиране и Нов цирк, ще представят дейността си, както и предстоящи събития и форуми.

Наред с това, само срещу лична карта младежите ще могат да посетят два от обектите на Регионалния исторически музей „София“. През целия ден Музеят за история на София и Археологическото ниво на базиликата „Св. София“ ще приемат младите хора на София.

Отворена гореща линия за въпроси, касаещи здравното образование, сексуалното здраве и превенция, ще е активна на 12 август от 13 до 17 ч. на телефон: 0887 263 329. Д-р Радосвета Стаменкова, изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, ще отговаря на питания за полово предавани болести, ранна бременност, злоупотреба с психоактивни вещества, тютюнопушене и др.

В Градската градина ще е разположение “Изложба на открито“, част от проекта „Да погледнем зад завесата“ на „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община. Фотографиите представят темата за насилието във всичките му измерения през призмата на надеждата за ново начало.

12 август е и Ден на отворените врати за дирекция „Спорт и младежки дейности“. От 9.00 до 11.00 ч., в заседателната зала на ул. „Оборище“ № 44, експерти ще представят дейността на дирекцията и възможностите за подпомагане и финансиране на младежки дейности от страна на Столична община.

С решение на Общото събрание на ООН през 1999 година, 12 август се отбелязва по целия свят като Международен ден на младите хора. За първи път в България Денят се чества официално през 2007 година.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right