Олимпийският финалист Йосиф Миладинов кацна в София: Имам още работа, за да стигна до големия елит (СНИМКИ)

photo_library
  • Олимпийският финалист Йосиф Миладинов къцна в София: Имам още работа, за да

    Снимка: БОК, Бончук Андонов – Start-Photo

  • Олимпийският финалист Йосиф Миладинов кацна в София: Имам още работа, за да

    Снимка: БОК, Бончук Андонов – Start-Photo

  • Олимпийският финалист Йосиф Миладинов кацна в София: Имам още работа, за да

    Снимка: БОК, Бончук Андонов – Start-Photo

  • Олимпийският финалист Йосиф Миладинов кацна в София: Имам още работа, за да

    Снимка: БОК, Бончук Андонов – Start-Photo

Първо искам да си почина, толкова дълго, че да ми липсва басейна. Това каза при пристигането си на летище София олимпийският финалист в плуването Йосиф Миладинов. Той бе посрещнат емоционално на столичното летище, след като след 33 години зарадва българското плуване с финал на Олимпиадата в Токио на 100 м бътерфлай.

С усмивка 19-годишният пловдивчанин призна, че не е успял да постигне това, което иска. "Това са ми първите олимпийски игри. За жалост, не успях да направя това, което искам, но невинаги може да съм на върха. След като почина имам амбицията отново да направя силни стартове. В Токио исках да си подобря личното постижение, но не съм отчаян, просто не съм доволен. Много добре се чувствах на първото и второто плуване, но накрая умората ми натежа и се случи така, че плувах по-бавно. Имам още доста работа, за да стигна до големия елит. Влязох на финал, това е страхотно, защото видях какво е да плуваш с тези хора на най-високо ниво. Надявам се на следващата Олимпиада пак да съм там", каза пред журналисти Миладинов.

Той определи представянето си в Токио като страхотно, защото е натрупал опит. "Беше великолепно да съм сред такива велики хора. За съжаление, не можах да направя това, което искам, но следващият път ще гледам да успея", каза с усмивка най-добрият български плувец.

Миладинов призна, че има още много работа, за да подобри обръщането и старта си. "Там съм много назад, но подводното ми е добро. След като си почина сега продължаваме с тренировките и ще гледам да поправя всичко", зарече си Йосиф и благодари на всички българи, станали през нощта, за да го гледат на финала в Токио.

"Имаше и лоши коментари по наш адрес, не знам защо. Отишли сме на Олимпиада и искаме да направим нещо добро за България, но винаги ще има такива хора", коментира плувецът незаслужените атаки от профани в спорта и плуването.

След като отпочине ще се насочи към централизирана подготовка за следващото европейско и световно, а след това ще мисли и за следващата Олимпиада в Париж през 2024 г. "Не искам да мисля за резултат там, защото зависи от подготовката и плана, надявам се всичко да е наред", сподели Миладинов.

Националът смята да води подготовката на лагери извън България, а не само в София. Заедно с него днес се зъварнаха и сарши треньорът на националния отбор Кристиян Минковски и личния треньор на Антъни Иванов Николай Вакареев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Стилияна Николова със злато на топка и сребро на обръч на СК в Со......

Златен и сребърен медал спечели грацията Стилияна Николова на Световната купа в София. Талантливата гимнастичка бе ...

Прочети още keyboard_arrow_right