Олимпийският шампион Шаолин иска злато и в София (СНИМКИ)

photo_library
  • Олимпийският шампион Шаолин

    Снимка: Sport PR Events Management

  • Олимпийският шампион Шаолин

    Снимка: Sport PR Events Management

Алергия към хлора мести шампиона от басейна на леда в шорттрека

На 22 февруари в Унгария бе отбелязана една година от спечелването на олимпийската титла в щафетата на 5000 м, първа в зимните спортове за страната. Автори на историческото постижение бяха Шаолин Шандор Лю, брат му Шаоан, Шаба Бурян и Виктор Нох. След година амбициите на тима са не по-малки, още повече, че екипът е начело в ранглистата за сезона в дисциплината. Но тук има и една въпросителна - Шаоан счупи три пръста на лявата си ръка в началото на февруари по време на състeзание и остава неизвестно дали изобщо ще участва на световното първенство в София. 

Шаолин е едва на 23, а Шаоан ще навърши 21 на 13 март. Двете момчетата са родени в Будапеща. Унгарците се радват на голяма популярност заради резултатите си на леда, а Шаолин е много атрактивен и с поведението си извън него. Обича камерите и интервютата и няколко години демонстрираше без притеснение любовта си с британската състезателка по шорттрек Елиз Кристи. Докато не скъса внезапно с нея с един sms през ноември 2018-а.

Личните драми обаче не го отклоняват от целите, най-голямата от които е втори златен медал от олимпиада. Какъвто впрочем иска и брат му. Пътят обаче минава през отличия от София следващата седмица. Всеки от братята посочва другия като най-влиятелния човек в кариерата си, а баткото добавя и Юсеин Болт.

Демонстрира го и в ПьонгЧанг след спечелването на златния медал, като цялата щафета на Унгария застана в типичната поза на Светкавицата на легендарния атлет. Шаоан е убеден, че физическата му сила е унгарска, скоростта - китайска, а спортното му мото е: "Утрешният ден ще е по-добър". Шаолин пък върви към върховете с "Трябва да стана най-великия" и "Никога не позволявай на хейтърите да те пречупят"!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right