Организации за деца с Даун представиха проекти на конференция в СОС (СНИМКИ)

photo_library
  • Организации за деца с Даун представиха проекти на конференция в СОС

    Снимка: СОС

  • Организации за деца с Даун представиха проекти на конференция в СОС

    Снимка: СОС

Реализирани и нови проекти за интеграция на деца със Синдром на Даун представиха днес в СОС организации, които работят за интеграцията на малчуганите.  На конференцията, която е по инициатива на председателят на местния софийски парламент - Георги Георгиев, се дискутираха и реализирани вече проекти за интеграция на деца и младежи със Синдром на Даун и други интелектуални предизвикателства, както и предстоящи инициативи.

Сред участиниците бяха общински съветници и представители на фондация „Светът на Мария“, сдружение „Федерация адаптирана физическа активност“, фондация „Сошъл фючър“, спортен клуб „Шарк“, платформата „Момичетата от града“, бадминтон клуб „Ракет спийд“ и най-важните гости на днешната конференция – деца и младежи със Синдром на Даун и техните родители.

Конференцията е доста актуална, тъй като само преди 3 дни две българчета се наредиха сред най-добрите в света на Световното първенство по спортна гимнастика в Италия.  А техните медали са поредния голям успех за треньорите им, както и доказателство, че тези деца са със неограничени възможности, а спортът е сигурният начин за тяхната адаптация и социализация.

Българска гордост: Радена Ангелова с медал от Световното по спортна гимнастика за деца със Синдрома на Даун (СНИМКИ)

За една година успяхме да осъществим близо 10 проекта в различни области, а още няколко са в процес на реализация. Кариерно ориентиране, адаптирана физическа активност, арт занимания – надявам се, че всяко дете или младеж със Синдром на Даун ще намери своето любимо занимание и начин да изрази себе си“, откри форума Георги Георгиев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right