Още една италианска звезда се включва в Sofia Open 2022

Още една италианска звезда се включва в Sofia Open 2022

Снимка: Българска федерация по тенис

Още една италианска звезда потвърди участието си в Sofia Open 2022, съобщават от Българската федерация по тенис. Намиращият се в топ 30 в света и в топ 3 в надпреварата за ATP NextGen Финалите в Милано Лоренцо Музети ще играе на седмото издание на тенис турнира от сериите ATP 250. Събитието ще се проведе от 25 септември до 2 октомври в столицата.

Лоренцо Музети е бивш ケ1 в световната ранглиста за юноши, като стана шампион на Откритото първенство на Австралия през 2019 г. Звездата му при мъжете изгря през март 2021 г. с полуфинала на турнира в Акапулко.

Три месеца по-късно бе осминафиналист на "Ролан Гарос" и дори поведе с 2:0 сета на бъдещия шампион Новак Джокович преди да се откаже поради контузия. През миналия месец спечели първата си ATP титла, побеждавайки Карлос Алкарас на финала на турнира от сериите ATP 500 в Хамбург.

20-годишният Музети е актуален ケ30 в световната ранглиста, което е най-високото класиране в кариерата му. Благодарение на него ще бъде поставен в основната схема на Откритото първенство на САЩ, а това му се случва за първи път в турнир от "Големият шлем".

Той е в челните позиции на италианската инвазия сред звездите на бъдещето. Седем от топ 16 играчите в надпреварата за ATP NextGen Финалите в Милано са италианци. Топ 3 в тази класация е повече от впечатляващ - ケ1 е испанската сензация Карлос Алкарас, който вече се изкачи и до ケ4 в света при мъжете. Втори е италианското чудо Яник Синер, а трети е сънародникът му Лоренцо Музети.

Двукратният шампион на Sofia Open Яник Синер вече потвърди участието си на турнира в София и тази година заедно с финалиста от миналогодишното издание Гаел Монфис и носителят на три титли от "Големият шлем" Стан Вавринка.

Билетите за Sofia Open 2022 са в продажба - онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

До края на тази седмица е валидна специална промоция. Феновете имат възможност да купят индивидуални или пакетни билети със сериозно намаление от 20% до 28 август.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски с......

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват...

Прочети още keyboard_arrow_right