От ЦСКА още не са внесли проект за реконструкция на ст. Българска армия

От ЦСКА още не са внесли проект за реконструкция на ст. Българска армия

Снимка: Фейсбук

От клуба не са изплатили на ММС натрупаните милиони от наем за ползването на стадиона и базата в Панчарево

Ще има или няма да има нов стадион футболният ЦСКА? Ще се прави или няма да се прави мечтаната реконструкция на ст. "Българска армия"? Повече от година се чуват обещания, мечти и закани. Но до момента няма нищо. 

Футболният клуб има виза, издадена от главния архитект на София Здравко Здравков още през 2019 г. и тогава и сега се разбра, че е възможна реконструкция на ст. "Българска армия", собственост на Министерство на младежта и спорта, но в същестувващите граници на спортния обект в Борисовата градина. Това се потвърди дори и при заключителната дискусия на проекта за Подробен устройствен план (ПУП) на парка.

ЦСКА подписа със SoftFive за архитектурна и строителна част за ст. "Българска армия"

Преди 4 месеца хората на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев се срещнаха със спортния министър Р. Василев  и той прие да бъде, и беше мост между клуба и Столична община. Арх. Здравков им обясни, че имат виза и да продължат със следващите стъпки - представяне на проект. От футболния клуб много бързаха и си измислиха причини, за да оправдаят забавянето.

Строителството на нов стадион на "Армията" най-рано през пролетта

Проверка на Столица.bg установи, че до вчера, 11 април 2022 г., в НАГ не е внесен проект от ПФК ЦСКА-София.  Иначе още преди две години от футболния клуб разпространиха едни красиви картинки, как ще изглежда новия стадион. То бяха подземни паркинги, озеленяване, козирки и изобщо стадион мечта, които засега продължава да е мечта, лелеяна за собствениците на клуба, за феновете, а вероятно и за ММС.

ЦСКА не плащали наем за "Българска армия", защото държавата не им е осигурила имот със строителни книжа

Щом досега не са внесли проект и не е започната процедура за строителна документация, вероятно чакат Подробния устройствен план (ПУП) на Борисовата градина окончателно да бъде приет от Столичен общински съвет. Но докато влезе в дневния ред на сесия на СОС, ще трябва да премине през разширен Експертен съвет на НАГ, след това през комисиите на СОС и едва тогава да бъде приет.

Реконструкцията на ст. "Българска армия" зацикли, няма регистрирано дружество с ММС

ПУП-ът е на финалната права, но пред ПФК ЦСКА-София има още процедура, която почти от две години е на старта. И това е разплащането към държавата за наемите, които дължи клубът за ползването на ст. Българска армия и базата в Панчарево. Общо и за двата държавни обекта, собственост на ММС, се дължат милиони.

Изминаха 4 месеца от управлението на Р. Василев на родния спорт, но няма окончателна цифра за задълженията на ПФК ЦСКА-София към държавата. До вчера не са платени милионите на ММС. А крайният срок за издължаване май беше 4 април т. г.?

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right