Пловдивски тим постави рекорд на 6-ия "София Екиден Маратон"

Пловдивски тим постави рекорд на 6-ия "София Екиден Маратон"

Снимка: sofiaekidenmarathon.com

С рекорд завърши шестото издание на щафетния "София Екиден Маратон" по улиците на столицата. Състезанието е по случай националния празник Съединението на България.

Върховото постижение регистрира отборът на "Маратон Пловдив", който спечели шампионската титла за втора поредна година. И през миналата поставиха рекорд, но в друг състав. Бегачите в отбора бяха подкрепени и от румънско присъствие - Николай Начев, Йосеф Сбаи, Алекс Василев, Стефан Гаврил, Роберт Некула и Мариус Йонеску. Те изминаха класическото маратонско трасе от 42,195 м за 2.09:16 часа, което с над 2 секунди по-добро постижение от миналогодишното им.

В маратонската надпревара, със старт и финал пред Националния стадион "Васил левски", се включиха  и звезди на родния спорт като сноубордист №1 на България  Радослав Янков, биатлонистът Красимир Анев, боксьорката Станимира Петрова, бившият футболист и треньор на футболния ЦСКА Христо Янев, героят от САЩ'94 Гошо Гинчев и други.

И шестото издание на  "София Екиден Маратон" се порведе под патронажа на посолството на Япония. "Екиден" идва от Азия идва името "Екиден" и е образувано от две думи - "пункт" и "предаване". Щафетен маратон се провежда именно в Япония.

Организатор на атрактивното състезание е София - Европейска столица на спорта с подкрепата на Столична община.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right