Победа на футбол за девойките до 19 години

Футбол Девойки мач

Снимка: http://viasport.bg

Българският национален отбор за девойки по футбол до 19 години постигна успех в приятелски мач срещу Беларус - 3:2. Двубоят се състоя на базата в "Бояна. Резултатът беше открит в 12-та мин. от капитанката на тима Ивана Найденова след изпълнение на корнер. Българките проведоха много атаки след пробиви на Силвия Джалева и далечни удари на Александра Янева, но до гол не се стигна. 

След почивката в 53-ата мин. Яница Иванова удвои преднината, но веднага след това гостенките постигнаха първото си попадение. Третият гол за домакините бе дело на Янева (80-а мин.) след самостоятелен пробив, а в самия край на двубоя състезателките на Беларус оформиха крайния резултат на 3:2 за България.
В петък, 13-и септември, отново на базата в "Бояна", двата отбора ще се срещнат за втори път.
Мачовете са в рамките на подготовката на отбора, който ще участва в предварителен квалификационен кръг за европейското първенство на УЕФА - на WU19. Водени от селекционера Силвия Радойска българките ще мерят сили с тимовете на Полша, Хърватия и Шотландия.
Съставът на България: 1.Виктория Иванова, 3. Яница Иванова, 8. Гергана Илийчева, 5. Александра Янева, 7. Силвия Джалева (17. Весела Петкова), 10. Недред Заструг, 11. Ивана Найденова (К), 13. Габриела Христова, 20. Силвия Кефалова, 18. Габриела Найденова (15. Мария Стойчева), 19. Александра Палагачева (4. Пламена Рачева).

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right